Instagram

Instagram Inlägg

Idag den 3 december är det den Internationella funktionsrättsdagen.Det vill jag uppmärksamma genom att tipsa om boken Väntesorg av Anna Pella.Väntesorg kan beskrivas som den känsla av förlust man kan känna medan man väntar på att någon man står nära ska dö. Ett ord som handlar om att leva nära en älskad person som är svårt sjuk och i vetskapen om att mista. Boken skildrar en mammas dagboksanteckningar till sitt barn. Det är en ärlig berättelse, stark och känslosam läsning som ger stor inblick i ett vardagsliv där man aldrig kan ta något för givet. Läs den! 🏻‍🦼Agnes föddes 2003 med en svår flerfunktionsnedsättning. Här delar hennes mamma uppriktigt med sig om vardagslivet som familj, med assistenter och hur relationer prövas vid utmaningar och misslyckanden, men också hur varje bra dag och varje leende ger hopp och väcker lycka. Men ovissheten om att alltid vara på spänn och i beredskap, skapar också utmattning och tvingar mamman att släppa kontrollen, dra sig tillbaka och ta hjälp. Tankar, funderingar och reflektioner kring försämringar och det sköra livet, varvas med privata bilder. Boken är välskriven och även hoppfull som påminner oss om att ta vara på livet medan det pågår.🏻‍🦼Boken är en viktig ögonöppnare som ger perspektiv för omvärlden, ger ökad förståelse hur vi som medmänniskor kan bidra med stöd och hjälp för att göra skillnad och underlätta för familjer som lever nära någon med funktionsnedsättning.🏻‍🦼Anna Pella har även skrivit När du ler stannar tiden och barnboksserien om #funkisfamiljen – fem böcker som bygger på hennes egen familjs erfarenheter, illustrerade av Anna Forsmark. Böckerna har även dramatiserats av Torgteatern och går att se på Telefonfabriken mer premiär imorgon den 4 december.🏻‍🦼Tv-tips på @svtplay1 :Se När livet vänder, säsong 6, avsnitt 6 då familjen medverkar.Följartips: @barnboksserien_funkisfamiljen @_anna_pella_ @gottlivforalla #internationellafunktionsrättsdagen #endagföralla #väntesorg #annapella #operationslutstirrat #närdulerstannartiden #funktionsnedsättning#allaslikavärde

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *