Instagram

Instagram Inlägg

BOKTIPS!🧶Det hemstickade plagget är Årets Julklapp 2022. Då vill jag passa på att tipsa om Att sticka för livet av Loretta Napoleoni – en helt underbar läspärla! En bok som berättar om stickningens betydelse för människan och vad det gör med vårt mående. En ljuvlig, välskriven berättelse som grundar sig på forskning, men som både roar, informerar och ger igenkänning om den meditativa läkning som stickning innebär. Rekommenderas varmt.🧶Författarens farmor berättade de verkliga historierna medan hon lärde sitt barnbarn Loretta Napoleoni att sticka. Och när Loretta själv drabbades av en personlig katastrof, trodde hon att ekonomi, politik och samhällsvetenskap skulle hjälpa henne att återskapa livet. Men hon insåg snart att det var stickningen som visade henne vägen upp ur avgrunden.🧶Stickning är nära förknippat med livet självt. Du behöver slappna av, låta garnet vara din vän, låta det dansa kring stickorna.Om du gör misstag behöver du repa upp och sticka om, misstagen försvinner inte av sig själv.Varför stickar vi? Det är kopplat till skapelseberättelsen, sagans värld (vi får höra den sanna versionen av Törnrosa), ekonomins utveckling, kyrkan och tekniken och bottnar i naturen.🧶Vi påminns om kvinnors hjältemod som stickat de plaggen som räddat liv under historiens alla krig. Mode, trender och en revolution är kopplat till stickning – ett språk som skapar gemenskap och igenkänning mellan de som kan konsten.🧶En underbar läsning som påminner om våra rötter, vikten av att vara närvarande och på vilket sätt kreativitet och hantverk kan gör gott för oss människor.Läs, bara läs!🧶🧶🧶🧶🧶.Översättning: Linn Åslund.Förlag: @mondialforlag.#attstickaförlivet #lorettanapoleoni #mondialförlag#boktips #lästips #stickaförhälsan #stickning #presentbok #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *