Instagram

Instagram Inlägg

Den 3 december…Missa inte Allt är mitt av norska författaren Ruth Lillegraven – en av mina största läsupplevelser i år. Det är en enastående välskriven psykologisk spänningsroman med en väl genomtänkt tät intrig som fängslar från första sidan. Romanen bjuder på oväntade överraskningar med extra allt.Läs den nu – i januari kommer uppföljaren Av mitt blod.Handlingen utspelar sig i Norge och tar oss innanför maktens korridorer, nära norska statsministern och norska kungahuset. Vi får insyn i en familj där fattigdom, droger och psykisk ohälsa präglar barnens uppväxt, vilket leder till försummelse, misär och misshandel men även till mod och revanschlust. Boken berättas i jag-form från olika karaktärers perspektiv och från olika tidsepoker. Mörka väl bevarade familjehemligheter kryper sakteliga fram och allehanda tvivelaktiga beteenden gör sig gällande, allt för att hjälpa andra eller rädda sig själv. Frågan är hur långt vi är villiga att gå för att överleva eller för revansch och hämnd?Vi möter den ambitiösa barnrättsaktivisten Clara som är gift med den framgångsrike läkaren Haarvard. De bor i Oslo med sina två barn och utåt verkar allt vara toppen, men bakom fasaden håller allt på att rämna.Spänningen byggs stegvis upp med hjälp av händelser och avslöjanden som bit för bit presenteras, vilket väcker obehag och gör att handlingen kryper under skinnet på mig som läsare. Storslagna miljöer som beskrivs målande framförallt när vi lämnar Oslo och återkommer till en säterstuga i den norska fjällvärlden med fjordar inpå knuten.Författaren är prisad och har gett ut en lång rad böcker för både barn och vuxna. Detta är hennes första kriminalroman.Översättning: Niklas Darke.Ljudboken inläst av Eva-Maria Oria.Förlag: @sekwaforlag.#alltärmitt #ruthlillegraven #norrgårdboktipsar #norrgårdskalender2022

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *