Instagram

Instagram Inlägg

ADVENTSBÖCKERIdag vill jag passa på att tipsa om tre av årets kalenderböcker – det vill säga böcker med 24 kapitel. Lämpliga böcker att högläsa eller ett bra tips till den läskunnige som kan skapa läsrutiner genom att läsa ett kapitel per dag fram till julafton.Självklart funkar de även utmärkt att sträckläsa..#legendenomjulen av Eva Hildén. (9-12 år)@b.wahlstroms Silje och Isidor lever i en framtid där julen inte längre finns. Dagen efter de sett boken Julens traditioner försvinner deras lärare och boken förbjuds. Då bestämmer sig Silje och Isidor att ta reda på mer om julen och beger sig långt upp i norr där ett hemligt sällskap fortfarande firar jul.Tips: Ifjol släppte författaren den spännande kalenderboken #mysterietifrostköping .#enbästaväntilljul av Ylva Karlsson och med illustrationer av Katarina Strömgård. (3-9 år)@rabensjogren Följ med på ett magiskt och fantasifullt äventyr där vi får följa de bortkastade julprydnaderna på en lång resa för att finna smaragdgranen och där de kan leva lyckliga tillsammans.Tips! Detta radarpar har tidigare tillsammans bl a gett ut bilderböckerna #nattstjärnorna #nappresan och #krokodiljakten .#mörkajulnätter av Camilla Lagerqvist och med illustrationer av Lina Blixt. (9-15+ år)@bonniercarlsen Gastkramande spänning i historisk juletid blandas med magisk folktro. Vi möter 12-åriga Greta och lillebror Algot som får lämna Stockholm och sina föräldrar för att fira julen hos mormor och morfar i Hälsingland. Men snart börjar mystiska saker hända, barn försvinner och i snön hittar man bara spår efter klövar. Finns den onde julbocken på riktigt? Nu börjar jakten efter förövaren.Tips: Författaren har bl a gett ut den historiska bokserien #hemmetförbortrövadebarn och #amerikaäventyret Lina Blixt har bl a illustrerat #skräxikon skräckberättelser i urval av Madeleine Bäck och Emma Frey-Skött samt boken #korpen skriven av Bengt-Erik Engholm..Har du någon adventsbok-favorit genom tiderna.#adventsböcker #kalenderböcker #kapitelböcker2022

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *