Instagram

Instagram Inlägg

Känner du en ungdom som kör mopedbil eller drömmer om en egen A-traktor? Tipsa då om dessa spännande, dramatiska lättlästa böcker om Anton och Hilda, som skildrar vänskap, spirande kärlek och dilemman som ungdomar känner igen sig i. Rekommenderas till åldern ca 12-16 år.Full gas av Ann-Charlotte Ekensten är den andra boken om Anton och Hilda. Här lyfts bl a hur svårt det kan vara att stå emot grupptryck trots att man vet att det är fel på alla sätt och vis.Kompisen Liam har en idé om en ny plats där gänget kan bränna däck med sina bilar. Anton vill inte hänga på, men vågar inte säga nej. När Hilda kommer förbi senare på kvällen, får Anton veta att deras tilltag har fått oanade följder. Polisen kopplas in, men vad händer om Anton berättar sanningen. Kommer Hilda att göra slut med honom då?Ekensten är en etablerad författare med en lång rad böcker bakom sig. Hon visar att hon har god insyn i ungdomars vardag. Böckerna bjuder på allvarliga dilemman och väcker stor igenkänning hos många läsare. Härligt spännande läsning som lyfter vardaglig händelser, lag och rätt, etik och moral på ett tillgängligt sätt. Bra böcker som väcker läsglädje och allehanda känslor och med en intrig som passar bra att samtala vidare om.Förlag: @nyponforlag Gillar du dessa böcker tror jag att du även gillar bokserien #sävaträsk av Pär Sahlin..#norrgårdboktipsar #fullgas #körkortet #anncharlotteekensten #nyponförlag

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *