Instagram

Instagram Inlägg

Får man ljuga om vad som helst? Hur många lögner orkar man bära innan man går sönder? Du har väl inte missat denna läsvärda och drabbande ungdomsroman? Har du ännu inte läst Nästan helt okej av Olivia Alhällen – gör det!Att skriva trovärdigt om svåra allvarliga ämnen är en konst, men det lyckas författaren med till fullo i denna inkluderande ungdomsbok. Omslaget kan tyckas sockersött, men innehållet är något helt annat. Här serveras mycket skav som känns och känns igen, och här varvas ämnen som vardag, vänskap, relationer, musik, ångest, skuld, kärlek och mod.Boken handlar om Billie, vara pappa är förlamad och sitter i rullstol, en hemlighet som Bille inte har berättat för någon, inte ens för sin bästa vän Kim. Billie ljuger om såväl sin pappas arbete och var de bor. När Bruno börjar i klassen är han den ende som vet hennes hemlighet och som dessutom börjar spela i deras band. Billie vill egentligen hänga med Cleo och Miriam som spelar i skolorkestern, men det kan hon ju inte berätta. Dessutom blir hon kär i Aaron, men vad händer om han får veta att hon ljuger? Palle, pappas assistent, är den ende som genomskådar Billie och som till slut tvingar henne att erkänna lögnerna och berätta sanningen. Men vad händer om hon gör det?⚱️Billie har ett tungt ok att bära. Hon tar ett stort ansvar sedan farmor gått bort och hon upplevs ganska ensam och utsatt, trots många klasskamrater i närheten. Hon får samtalshjälp, som hon ljuger om. Det är lätt att känna sympati för henne, och trots allvarliga ämnen är det här en varm och hoppfull berättelse, om människor som vill väl och vill göra gott. Jag rekommenderar varmt denna underhållande bladvändare till både killar och tjejer – eller varför inte som klassuppsättning? En fin läsupplevelse lämplig för barn i mellanstadiet.Författaren har tidigare skrivit boken I rymden kan man aldrig dö. Jag ser stort fram emot fler böcker.Förlag: @ordalagetbokforlag .#norrgårdboktipsar #nästanheltokej #oliviaalhällen #kapitelbok #boktipsförunga #lästipsförbarn

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *