Instagram

Instagram Inlägg

Spännande läsning som sticker ut!Det är alltid en ära och fröjd att bli inbjuden till Maria Ernestams helt egna universum. Liksom tidigare böcker är den nya romanen Orm och stege en omtumlad vindlande resa, kantad av ett genomarbetat språk med oförutsägbara tvister och överraskningar – Och jag älskar det!Romanen rymmer material till en hel tv-serie. Boken upplevs som en biografisk dokumentär som om en dagbok ligger till grund. Intrigen byggs stegvis upp, bit för bit läggs detaljerade händelser ut, långsamt som ett pussel. Den suggestiva täta närvaron och tempot skapar en obehaglig känsla och blir som en mix av händelserna i Knutby och tv-serien Twin Peaks. (Och ni som inte sett den – googla så fattar ni kopplingen till bred genre och komplex handling)Ernestam är grundlig, personlig och upplevs här både som berättare och medverkande. Det är imponerande hur hon gör och vad som inspirerar henne. Orm och stege är tydligen ett brädspel som gått mig helt förbi men som absolut ska kollas upp. I romanen får vi följa åtta vänner som sommartid umgås i Vallerås. När de är i 18-årsåldern träffar de en ung, karismatiskt men manipulativ pastor som påverkar dem alla starkt, på ett eller annat sätt, vilket slutar med ett dödsfall ute till havs. Fyrtio år senare dör ännu en person i gänget. Enligt hans önskan återsamlas alla vännerna på hans begravning i Vallerås. Ingrid stannar kvar för att efterforska om vad som egentligen hände den där natten.🪜Maria Ernestam är journalist i botten. Orm och stege är författarens trettonde roman och jag säger bara: Hatten av – detta är en enastående läsupplevelse som passar utmärkt att ta del av då höstmörkret lägger sig.🕯Förlag: @lbforlag .#norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *