Instagram

Instagram Inlägg

Boktips som engagerar och väcker känslor!🏻‍♀️Jenny Rogneby är tillbaka med den första delen i en ny kriminalserie, en bladvändare som bygger på ett verkligt brottsfall. Medlaren är ett kriminaldrama och samtidsaktuell spänningsroman där moraliska frågor om fördomar, sanning och lögn är i centrum. En handling som skruvar om och sätter spår. Läs och diskutera!Medlaren Angela Lans driver ett pilotprojekt där gärningsperson och offer erbjuds möjlighet att träffas för att samtala om händelsen med syfte att minska brottets negativa följder. Adam är dömd för våldtäkt och har avtjänat sitt straff i ”sexbunkern” på Norrtäljeanstalten. Mötet med offret Ylva blir laddat och Angela börjar gräva i fallet och hittar oväntade upptäckter. Och frågan är: vem är offer och vem är förövare? För mig blev boken en ganska jobbig läsning som bitvis väcker starka obehagliga känslor hos mig. Boken är spännande och ger god insyn i arbetet. Tyvärr tycker jag att tempot tappade lite fart i början med alltför många detaljer och utförliga dialoger som lämnade alltför lite plats till egen fantasi. Jag erkänner att jag älskar den tidigare karaktären Leona och upplevde Angela som ganska opersonlig och lite naiv. Boken har fått fina omdömen och hyllningar och jag ser fram emot kommande böcker i serien.Rogneby är utbildad kriminolog med en socionomexamen och har erfarenhet som utredare vid Citypolisen i Stockholm. Jag tycker hon är en grym författare – skicklig och påläst – och jag gillar hur hon introducerar och förklarar aktuella brott med ett bra inifrånperspektiv vilket skapar trovärdighet och gjort att jag sträckläst samtliga böcker och kommer att läsa kommande böcker.Tack @ordfrontforlag för möjligheten att förhandsläsa..Pst; Gillar du intrigen kan jag tipsa om boken På andra sidan förlåtelsen av Thordis Elva och Tom Stranger, som bygger på deras egna upplevelser..#medlaren #jennyrogneby #kriminaldrama #spänningsroman #kriminalroman #norrgårdboktipsar #ordfrontförlag

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *