Instagram

Instagram Inlägg

Hurra!🥳 Idag den 21 september är det 85 år sedan som J.R.R. Tolkiens Bilbo möter läsaren för första gången. Boken är utan tvekan en av de allra största och mest älskade böckerna inom fantasy. Bilbo har översatts till mer än 50 språk och har sålts i totalt över 100 miljoner exemplar över hela världen.Har du läst den?🐉J.R.R. Tolkien skrev från början berättelsen om Bilbo för sina egna barn. Bilbo – en hobbits äventyr är den klassiska föregångaren till Tolkiens berömda trilogi om Härskarringen. Här introduceras både trollkarlen Gandalf och Gollum och hela den fascinerande mytologiska värld som trollbundit läsare i alla åldrar i alla länder.🐉J.R.R. Tolkien (1892-1973) var språkforskare vid Oxford, men har blivit en av världens mest kända författare genom sina böcker om Midgård, framför allt Hobbiten (1937) och Ringarnas herre (1954-55) som med tiden bara blivit mer och mer populära.Boken har blivit utgiven i många olika versioner.Tack @dagenshistorietips för påminnelsen!🏽.#bilbo #tolkien #fantasybok #klassiker

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.