Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Jag är fortfarande tagen och berörd efter gårdagens sträcklyssning av romanen Godnatt, Mister Tom av Michelle Magorian.️Jag kan erkänna att det var första gången jag läste denna omtalade roman och jag kan inte förstå varför den inte satts i mina händer under min skoltid. Boken är stark, viktig och bitvis ohygglig, vilket gör den till en utmärkt läsning att samtala om. Tyvärr är handlingen ständigt aktuell och lyfter bl a psykisk ohälsa, misär och våld i hemmet men boken är hoppfull och inspirerande och ger ett bra exempel på hur viktigt det är med empati, vänlighet och bekräftelse. Den synliggör vad förhållandevis lite som behövs för att vi kan göra skillnad för våra medmänniskor. Romanen handlar om krigsbarnet Willie Beech som under andra världskriget evakueras från London till den gamla enstöringen Tom Oakley, som bor i en liten by på den engelska landsbygden. Hos Mister Tom möter Willie för första gången i sitt liv vänlighet, får äta sig mätt, får varma kläder och en egen säng. Han möter människor som ger honom bildning och gemenskap, men idyllen vänder då han måste återvända till sin mor. Tiden går utan att Mister Tom får något livstecken från Willie. Oron gör att Mister Tom åker till London för att söka efter Willie.Jag har tagit del av en lättläst version, översatt och bearbetad av Johan Werkmäster. Perfekt för att göra böcker än mer tillgängliga för alla. Även jag läser lättlästa böcker med glädje och stor behållning – prova du med!Ljudboken är inläst av Sven Ahlström och var tidigare i år nominerad till Storytel Awards årets bästa ljudbok i kategorin ungdom. Förlag: @bokforlagethedvig Rekommenderas varmt!.#godnattmistertom #michellemagorian #lättläst #klassiker #andravärldskriget #psykiskohälsa #läsningsomberör #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *