Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!🏻‍♀️Lena Andersson är tillbaka med en fängslande konspirationsroman som både tjusar, roar och engagerar. Med rötterna i folkhemmet och med blinkningar till Palmemordet utgår den fiktiva, men trovärdiga romanen Koryféerna. Det är en fröjd att njuta av Anderssons språk och uppslukas av ett universum som har en verklighetsförankring som kittlar, för vad är egentligen sant och vad är en skröna?.Koryfé betyder enligt SAOB föregångsman; ledare, ledande l. tongivande personlighet, i sht i politisk l. kulturell rörelse; ofta med nedsättande bibet.I romanen är skjuts statsmannen Carl Stjärne till döds på öppen gata. Polischef Rolf Utterström leder spaningarna men ingen gärningsman grips. 30 år senare får journalisten Roger Lilja uppdraget att skriva en artikel om dådet. En jurist och underrättelseman påstår sig känna till det verkliga händelseförloppet, som inleddes i Frankrike några månader innan mordet, då några personer från den innersta kretsen i den politiska makteliten möttes. .Jag har läst och uppskattat en många av Anderssons tidigare böcker och eftersom vi är årsgamla så känner jag igen mig eftersom vi delar många liknande upplevelser från samhällsutvecklingen. Jag har haft förmånen att träffa författaren (Swipa för bildbevis 🏽) då vi samtalade om erfarenheter kring folkhemmet..Jag gillar romanens perspektiv och hur inledningen nästan känns som början på en klassisk saga. Koryféerna är en rafflande historia som berör statsvetenskap, filosofi, makt och maktfullkomlighet. En passande läsning i valtider och en roman som med fördel platsar i en bokcirkel. Rekommenderas varmt.Ljudboken inläst av Sven Ahlström.Förlag: @bokforlagetpolaris .#koryféerna #lenaandersson #polaris #folkhemmet #palmemordet #höstensböcker2022 #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *