Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!🏻‍♀️Magnifikt! Jag säger bara WOW! Helt enastående bra och välskrivet.🤩🏽🏽 Hatten av för Liza Marklunds nya spänningsroman Kallmyren, den andra boken i en planerad trilogi. Perfekt höstläsning. Varning för sträckläsning!.Jag tyckte Polcirkeln, den första boken i serien, var bra – men uppföljaren..🏽Romanen har en spännande och snillrik intrig som höll mig fjättrad från första sidan. Gedigen research och ett välkomponerat och mäktigt romanbygge gör mig imponerad. Jag är full av beundran hur alla trådar skickligt vävs samman, hör ihop och hur genomtänkt berättelsen är. Ljuvligt målande miljöbeskrivningar som både luktar, hörs och känns. Språket är vackert och bitvis poetiskt trots otäck handling. Bra driv och överraskande tvister. .Under en hjortronplockning på Kallmyren i augusti 1990 försvinner Wiking Stormbergs fru Helena. Kroppen hittades aldrig men det lilla barnet låg kvar, svårt medtagen.Wiking kommer aldrig över förlusten. 30 år senare får sonen Markus ett brev med en varning. Det är Helenas handstil och undertecknat med hennes symbol, en femuddiga stjärna. Wiking tvivlar på sitt förstånd, börjar gräva i gamla tider och startar på egen hand en utredning för att få svar på vad och vem som ligger bakom brevet..Två parallellhistorier berättas, en från tiden i Stockholm på 80-talet då paret träffades och Wiking var polis samtidigt som Olof Palme mördades och en från nutid i Stenträsk, en kommun och centralort i Norrbottens län. En stark läsning med en levande handling som berör och stannar kvar. Gillar du böcker av Tove Alsterdal, då tror jag du gillar även denna.Ljudboken strålande bra inläst av Lo KauppiFörlag: @piratforlaget .#kallmyren #lizamarklund #piratförlaget #spänningsroman #spänning #norrbotten #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *