Instagram

Instagram Inlägg

Skolstart idag och ett nytt LÄSår börjar.Bästa friends forever av Ellen Karlsson och Karin Cyrén är en helt ljuvlig bok om Noa som går i Förskoleklass. En fantastisk läspärla och lämplig högläsningsbok för hem och skola. Lärarhandledning och aktivitetsblad finns på förlagets hemsida. Rekommenderas varmt.F-klass B är världens bästa klass och det allra bästa är Manne, som är lika snäll som Alfons. Noa och Manne är BFF, Best friends forever. Men så börjar Annie, Armins nya granne. Han berättar att hon är väldigt sur och tyckte allt var dåligt. Men Manne tror att hon säkert är snäll och kanske bara var lite blyg. Annie får sitta på Mannes plats bredvid Noa och sedan blir ingenting som förut.Här skildras ett triangeldrama som väcker de stora känslorna. Boken berättas levande och uppriktigt från Noas perspektiv och det är helt omöjligt att inte beröras. Språket är öppet och ärligt, nästan som en dagbok. Sidorna har luftig text, perfekt att Iäsa själv eller högläsa tillsammans. I denna vardagsberättelse ventileras olika känslor och händelser som kan tänkas prägla ett barn på lågstadiet, både det som är toppen och det som skaver. Vi får också ta del av allehanda upplevelser från hemmet där Noa är mellanbarn i en ganska bullrig och härlig familj. Och det bästa av allt – detta är den första boken i en planerad bokserie om vänskap och livet under de första skolåren. Förlag: @naturochkultur .Missa inte Ellen Karlssons underbara bilderbokserie om kompisarna på förskolan. Den tredje delen heter Addi går på utflykt. Swipa för omslag 🏽Stor igenkänning för den som precis börjat förskolan.Illustrationer: Laura Di Francesco Förlag: @rabensjogren .#bästafriendsforever #ellenkarlsson #karincyren #nybörjarläsning #börjaskolan #högläsningsbok #addigårpåutflykt #lauradifrancesco

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *