Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset för dig som gillar psykologiska spänningsromaner!🏻‍♀️Lisa Jewell är en brittisk författare som jag läst det mesta av och gärna återvänder till. När hon släppte sina första romaner Ralphs party, Typ trettio och Stjärna för en natt arbetade jag i bokhandel och slukade hennes böcker som jag sedan pratade mig varm om och sålde till alla mina vänner.🪧Jewell har en lång rad romaner bakom sig och detta är hennes femte spänningsroman som är översatt till svenska. En hel del faktorer återkommer och känns igen i hennes senare böcker, t ex komplexa karaktärer, parallella historier i olika tidsepoker, familjehemligheter och ledtrådar som löpande läggs ut under berättelsens gång (som en pusseldeckare) och som skickligt vävs samman i slutet. 🪧En sommarkväll 2017 går den unga Tallulah Murray på fest med sin pojkvän. Mamma Kim är för första gången barnvakt till hennes son. Det sista sms:et kommer kl. 23:00, därefter är Tallulah försvunnen. Året därpå börjar den nyinflyttade deckarförfattaren Sophie nysta i försvinnandet. På ett staket i skogen hittar hon en skylt med uppmaningen: Gräv här!🪧Det är ett skickligt romanbygge och Katarina Falks översättning flyter på bra. Vindlande vändningar, maktstrukturer och utmanade karaktärer bidrar till den triggande spänningen. Har du ännu inte upptäckt denna författare har du många spännande läsupplevelser framför dig. Rekommenderas varmt!Ljudboken väldigt bra inläst av Maria Lyckow.Boken är utgiven av @printzpublishing.#nattentallulahmurrayförsvann #lisajewell #psykologiskspänningsroman #spännandeläsning #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *