Instagram

Instagram Inlägg

Sommarlovsläsning!🏻‍♀️😎⛱”Kunskap kan vidga ens horisonter och göra världen rikare”, säger Johan Brosow författare och illustratör till boken MYROR. Och jag håller helt med.Faktaboken Myror är en spännande och fascinerande läsning som gör mig både ödmjuk, nyfiken och väcker lust att än mer ingående studera myrorna i min närhet. Perfekt läsning i sommartid för hela familjen. Rekommenderas varmt!Myror är ett av de äldsta och allra vanligaste djuren på jorden och de har alltid fascinerat mig. Boken lyfter intressant fakta t ex om hur myrkolonier fungerar, myrornas fina samarbete, vad de äter, hur de pratar med varandra, försvarar sig och att det faktiskt finns en hel del likheter med oss människor – och en hel del som vi kan påminna oss om att vi bör bli bättre på. Vi får massor av svar på många varför-frågor om myror, men även många nya funderingar kommer upp, som gör att man vill veta ännu mera om dessa fascinerande djur.Boken har en jättefin och tydlig struktur. Löpande och förklarande text varvas med faktarutor, uppföljande frågor, uppdragsförslag och läckra illustrationer med ljuvliga perspektiv. Jag gillar hur bokens innehåll lyfter bredd och djup, klargör beteenden och bjussar på rolig, nördig fakta utan att tappa den röda tråden. Och även om myror kan uppfattas som skadedjur, får vi även en förståelse för det viktiga arbete som myror gör för vår natur. Det skapar ödmjukhet, respekt och väcker spännande samtal. En inspirerande bok som ger mersmak och som funkar utmärkt i både hem, skola och förskola.Förlag: @bonniercarlsen.#myror #johanbrosow #faktabokförbarn #barnbokstips #läsningförbarn #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.