Instagram

Instagram Inlägg

Vilken urladdning och fascinerande läsupplevelse!Jag är Gud är Malin Karims debutroman för vuxna läsare och här får vi ta del av en kvinnas heliga vrede och hur hon med egen kraft gör revolt mot bl a omvärldens ojämställdhet, orättvisor, den skeva samhällsnormen och alla lata oansvariga män. Det är en uppfriskande läsning som väcker engagemang och allehanda känslor och ger mersmak. Läs den!🏽”Jag räknade till tre halvruttna bananskal på soffbordet, sju omaka strumpor utspridda på mattan, inte en enda soffkudde låg där den skulle och den ärvda fåtöljen doldes under en tvätthög så stor att sjöutsikten som vi hade betalat blodspengar för att få, inte ens gick att ana.”46-åriga Hermine får till slut nog. Hon är trött på att vara slav under kraven, att förminska sig själv och anpassa sig till alla andra. Hon bestämmer dig för att göra revolt och lämnar make och två barn i hemmets kaos och flyttar in på anrika Hotell Diplomat. Där ska hon under en vecka leva sig igenom de sju dödssynderna utan förbehåll och utan att tänka på konsekvenserna.🏽Att Malin Karim är en van skribent, med stor livserfarenhet och med ett stort samhällsengagemang känns direkt. Språket är en fröjd att läsa och handlingen belyser skickligt orättvisor och skeva normer kring förväntningar angående manligt och kvinnligt beteende.Boken väcker stor igenkänning hos mig och jag förstår Hermines vrede, ilskan och det uppdämda behovet att en gång för alla sätta ner foten, göra upp och ryta ifrån. Huvudpersonen är en frisk fläkt, en modig människa som både roar och oroar mig som läsare, vilket får mig både att småle samtidigt som jag känner en orosklump i magen. Jag får kopplingar till bl a kvinnorna i tv-serien DEG, som jag älskade.🏽Det här är en underhållande läsning med ett viktigt innehåll som väcker tankar berör. En perfekt bokcirkelbok att samtala och diskutera vidare om.Boken är utgiven av @bazarforlag .Boktips!Modigast i världen och Rikast i världen av Malin Karim och Alexander Karim. Illustrationer:Andréa Femerstrand Två fantastiska och tidlösa äventyrsböcker för hela familjen..#jagärgud #malinkarim #romandebut #lästips #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.