Instagram

Instagram Inlägg

En alldeles underbar roman!🥰Breven som länkar oss samman av Anne-Lie Högberg är en varm gripande släktroman som är inspirerad av verkliga händelser och som jag fick förtroende att förhandsläsa. Två parallella historier vävs skickligt samman till en välskriven roman med en handling som fängslar från första sidan och jag älskar’t! Rekommenderas varmt.År 1915 när Axel är 18 år dör hans pappa och den stora familjen blir lämnad åt sitt öde. Axel reser till Amerika för att hitta lyckan och tjäna ihop pengar för att hjälpa familjen med försörjningen. Men han är ung, naiv och godtrogen och ingenting blir som han tänkt sig.I nutid möter vi ensamstående Maria som driver eget pensionat i sin mormors gamla röda hus. En vattenskada gör att pensionatet tvingas stänga för reparation. När Maria plötsligt hittar en låda med sin mormors gamla brev, börjar hon fråga sin mamma om sin bakgrund. Stämningen blir olustig och Maria börjar släktforska. Fram träder ett mörkt familjedrama som får sin förklaring när hemligheterna bit för bit kommer fram i ljuset.Breven som länkar oss samman är författarens femte och en helt fristående roman och jag tycker så mycket om samtliga böcker. Här möter vi vanliga människor med känslor och motgångar, som är lätta att identifiera sig med.Jag gillar den korta startsträckan, hur tonen sätts direkt och snabbt fångar upp stämningen. Boken har ganska korta meningar och en direkthet utan onödiga krusiduller och återigen slås jag av Anne-Lies följsamma språk som landar gott hos mig. Hon är en riktigt bra berättare som bara blir bättre och bättre.Den här gången imponeras jag av de snillrika parallellhistorierna som fascinerar och berör. Härliga karaktärer som känns levande och trovärdiga. Här varvas systerskap, med trassliga relationer, renovering och längtan efter kärlek.Så hur sammanfattar jag detta på bästa sätt? Ja, varför krångla till det…🏻‍♀️ Det här är en fascinerande och engagerande bladvändare. En välskriven roman som berör och ger mersmak.Boken är utgiven av @lbforlag .Ps: Du kan höra henne idag kl 15:00 i gruppen Feelgoodfredag på Facebook..#brevensomlänkarosssamman #anneliehögberg #roman #boktips #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.