Instagram

Instagram Inlägg

När vargarna kom av Charlotte Mc Conaghy är en av de nominerade romanerna till @aretsbokHär kommer en repris av mina tankar direkt efter läsningen.🏻‍♀️Förväntningarna var höga men När vargarna kom av Charlotte McConaghy är en fantastiskt fängslande och uppslukande läsning, ett imponerande romanbygge som jag tycker otroligt mycket om. Debutromanen Den sista migrationen tog mig med storm men här har nog författaren överträffat sig själv! Och enligt mig är det här en stark kandidat till Årets bok. Läs, bara Läs!Tvillingsystrarna Inti och Aggie har lämnat hemmet i Alaska efter en fruktansvärd incident. Tillsammans med ett team biologer beger de sig nu till Skottland för att återinföra vargar till de avlägsna högländerna, med syfte att rädda det döende landskapet och Aggie som inte alls mår bra.Men plötsligt hittas en av ortsbefolkningen död och allt vänds upp och ned. Inti vägrar tro att det är vargarna som ligger bakom dödsfallet. Men om de inte var dom, vem är då ansvarig för mannens död?Romanen beskrivs som ”en pulshöjande, hjärtskärande vacker och fullständigt oförglömlig roman” – och jag kan bara hålla med. Det här är en bok med en handling som passar mig som handen i handsken. Orättvisor, hämndaktioner, övergrepp och maktmissbruk är en del av handlingen men också systerskap, gemenskap och vi får en fin insyn hos närvarande människor som lever nära djur och natur med många viktiga och känsliga sinnen som präglar vardagen och styr deras beslut. Visst känner man igen den svenska vargdebatten i Sverige, men jag känner också likheten med många starka känslor och påhoppen mot samer och rennäringen.Den australiensiska författaren Charlotte McConaghy slog igenom med dunder och brak och fick stora internationella framgångar med den fascinerande debutromanen Den sista migrationen, som är aktuell som pocket och som jag också varmt rekommenderar.Översättning: Carina JanssonOmslag: Elina GrandinBoken är utgiven av @lavender_lit .#närvargarnakom #charlottemcconaghy #lavenderlit #åretsbok2022 #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *