Instagram

Instagram Inlägg

En av årets nomineringar till @aretsbok är I dina händer av Malin Persson Giolito.Jag bjuder på en favorit i repris – dvs mina tankar direkt efter läsningen.🏻‍♀️Wow, vilken käftsmäll!Jag är tagen, berörd, mållös och mäkta imponerad. I dina händer av Malin Persson Giolito är en ruskigt välskriven, aktuell och uppslukande roman med en ohyggligt stark handling och ett trovärdigt inifrånperspektiv. En viktig och aktuell måste-läsning för alla. Boken känns självupplevd med en fantastisk research vilket gör att läsningen känns som om dagboksanteckningar ligger till grund till ett reportage som skildrar gängkriminalitetens insida. Det är imponerande hur väl insatt författaren är i såväl polisarbetet, rättsväsendet och de unga offren och dess familjer som styrs av såväl rädslor, medberoende som lojalitet.Billy och Dogge har hängt ihop sedan de var små – så olika men hittar ändå direkt en samhörighet. När 14-årige Billy hittas skjuten på lekplatsen blir jämnårige Dogge direkt misstänkt och hämtad till förhör.Vi möter och lär känna samhällsmedborgare från olika yrkesgrupper och samhällsklasser som alla är påverkade och utsatta för gängvåld och kriminalitet. Vi får ta del av föräldrars frustration och sorg, ungdomars rädsla och utsatthet. Vi får förståelse för varför barn tidigt blir indragna i kriminella gäng. Vi får en tydlig inblick i polisens arbete och här skildras såväl klassamhället med de ekonomiska orättvisorna som mödraskapets komplexitet. Karaktärerna känns igen i samtiden och handlingen speglar och lyfter många viktiga samhällsfrågor samt väcker många funderingar kring hur det svenska rättssamhället fungerar. En stark kandidat till Årets bok.Malin Persson Giolito har en enastående förmåga att skriva engagerande böcker om som speglar vårt komplexa samhälle – ett samhälle som består av både dig och mig, ung och äldre, med utmaningar som drabbar oss alla. Boken är utgiven av @wahlstromwidstrand Ljudboken är fantastiskt bra inläst av Alexander Salzberger.#idinahänder #malinperssongiolito #wahlströmochwidstrand #åretsbok2022 #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *