Instagram

Instagram Inlägg

En av årets nomineringar till #åretsbok2022 är Sista sommaren av Eleonore Holmgren.Jag bjuder på en favorit i repris – dvs mitt omdöme som jag tidigare publicerade direkt efter läsningen.🏻‍♀️Åh, vilken alldeles underbar debutroman!Sista sommaren av Eleonore Holmgren har ett tämligen stilla men skönt tempo och bjuder på både med- och motgångar, svärta, sorg och glädje, kittlande nerv och leenden, men kanske framförallt härligt personliga karaktärer som jag redan saknar.Vi möter 86-åriga Britta som är trött på att de vuxna barnen lägger sig i hennes liv och begränsar henne. Hon bestämmer sig för att lämna lägenheten i stan för att i hemlighet själv åka till Lindö och sitt älskade sommarhus i skärgården.Adam är på flykt och har ingenstans att ta vägen och tar sig in i ett stort gammalt hus som verkar öde. Britta och Adam – två helt olika människor möts och delar en sommar som för alltid ska påverka både dem och andra i deras omgivning.Åh älskade Britta vad jag gillar dig! Burdus, envis och med ett målmedvetet driv och ett rättframt sätt. Jag uppskattar empatin, värmen och viljan att stå på sig men ändå lyssna in och respektera den andres behov och personlighet.Och visst kan jag tycka att vissa motgångar bitvis löser sig alltför enkelt och smärtfritt, men varför inte? Det ger hopp och var något jag njöt av i denna turbulenta och krångliga tid.Jag ser mycket fram emot en uppföljare. Detta gav mersmak!Boken är utgiven av @bazarforlag Rekommenderas varmt!.#sistasommaren #eleonoreholmgren #debutroman #bazarförlag #åretsbok2022#norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *