Instagram

Instagram Inlägg

Det är dags att nominera Årets bok 2022.Ambitionen med utmärkelsen är att ”tillsammans med svenska folket hylla boken".Juryn, som består av Bonniers Bokklubbs och Månadens Boks fem litteraturredaktörer nominerar varje år 12 st titlar utifrån ett antal uppsatta kriterier. När nomineringarna är presenterade är det upp till läsarna att rösta på sin favorit. 2022 års nomineringar tillkännages 3 maj. I samband med det öppnar även årets röstning.Kriterier för nomineringarna:* Hög språklig kvalitet* En stor läsupplevelse som berör och tilltalar en bred läsekrets* Väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö* Svenskt och utländsk skönlitteratur (spänning och roman)* Utgiven på svenska under 1 maj 2021 – 30 april 2022Det har inte varit lätt. Jag har stött, blött och våndats. Men utifrån dessa kriterier kommer här mina gissningar🏻‍♀️(Swipa för omslag)#löpavarg av Kerstin Ekman @albertbonniersforlag #vargarnafrånevighetensskog av Karl-Ove Knausgård Översättning: Staffan Söderblom@norstedts_forlag #slutetblirvårbörjan av Chris Whitaker Översättning: Maria Lundgren @naturochkultur #idinahänder av Malin Giolito@wahlstromwidstrand #kokain av Pascal Engman@bookmark_forlag #natten av Sara Gordan @albertbonniersforlag #undermagnoliaträden av T.I LoweÖversättning: Birgitta Karlström @lbforlag #kaffemedmjölk av Ella-Maria Nutti@wahlstromwidstrand #leonsbok av Gabriel Francke Rodau@thebookaffairforlag #ditdugårföljerjag av Lina Nordquist@romanusochselling #dettredjeljusetsmåtingsomdessa av Claire KeeganÖversättning: Marianne Tufvesson@wahlstromwidstrand #sångfåglar av Christy LefteriÖversättning: Nika Abiri@bokforlagetnona Hur många rätt tror du jag får🏻‍♀️Vilka titlar har jag missat🏻‍♀️#gissaåretsbok2022 #åretsbok

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *