Instagram

Instagram Inlägg

Önskar er en fin Valborgsmässoafton!Idag vill jag rekommendera Disablotet på Valborg av Madeleine Bäck och med illustrationer av Robert Vallmark – en rafflande och nervkittlande läsning i ett lättläst format. Det är en modern och vardagsnära bok för dig som gillar krypande spänning, skräck med inslag av övernaturliga fenomen och mystik. Disablotet på Valborg är den första delen i serien De seende. Del två De dödas återkomst släpps lagom till Halloween hösten 2022.Tvillingarna Lucia och Albin flyttar med sina mammor från Stockholm till den lilla hålan Disaborg. Lucia vill inte flytta från sina älskade vänner medan Albin hoppas på en lugnare tillvaro utan retande och mobbande klasskamrater.Familjen blir övertalade att fira Valborg med byns invånare. Men varför bär alla otäcka ansiktsmasker, står i ring och håller varandras händer? Plötsligt spricker marken och disor, mörkrets gudinnor tar sig upp från jordens inre. Lucia och Albin dras ofrivilligt in i en farofylld jakt.Jag gillar skarpt konceptet att lyfta några av våra svenska högtider och koppla dem mot hedniska och historiska traditioner, även om denna bok känns ganska fiktiv så blir jag triggad och dras med i barnens känslor.De svartvita illustrationerna är fascinerande och mycket välgjorda och bidrar starkt till den totala läsupplevelsen. Bra flyt i texten och intressanta karaktärer.Berättelsen slutar i en spännande cliffhanger och jag ser mycket framemot fortsättningen.Boken är utgiven av @bokforlagethedvig .#valborgsmässoafton #disablotetpåvalborg #lättlästaböcker #madeleinebäck #robertvallmark #deseende #spänning #boktipsbarn

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *