Instagram

Instagram Inlägg

Årets ungdomsbok 2022!Den 3 maj får vi veta vilka böcker som är nominerade till Årets bok 2022. Ambitionen med utmärkelsen är att hylla boken.Kriterier för nomineringarna är:* Hög språklig kvalitet* En stor läsupplevelse som berör och tilltalar en bred läsekrets* Väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö* Svenskt och utländsk skönlitteratur (spänning och roman)* Utgiven på svenska under 1 maj 2021 – 30 april 2022Jag ser ingenstans att vi behöver ta hänsyn till ålderskategori. Men @aretsbok jag tycker det är hög tid att vi skapar minst en kategori för vuxna och en för unga läsare. Vad tycker du🏻‍♀️Mina nomineringar till ungdomsbokklassen är🏻‍♀️Swipa för omslag 🏽#såjävlaoperfekt av Charlotte Cederlund @bokforlagetopal #hsomiharriet av Cecilia Lidbeck@lillapiratforlaget #kärlekenärattjagvillattdufinns av Oskar Kroon@brombergsforlag #vivarvargar av Katrina NannestadÖversättning: Sabina Söderlund@harpercollins_sverige #hajtänder av Anna WoltzÖversättning: Olov Hyllienmark@lillapiratforlaget #berättatresaker av Callum Bloodworth @bonniercarlsen #grim av Sara Bergmark Elfgren @rabensjogren #dödsängeln av Johan Rundberg@naturochkultur #sakermanintevillveta av Nicola YoonÖversättning: Torun Lidfeldt Bager @bonniercarlsen #omdulämnarmighär av David Levithan och Jennifer Niven Översättning: Ylva Stålmarck@lillapiratforlaget #tidsfordriv av Mathilda Gunnarsson Rathsman@voxbyopal #envärldimörker av Daniel Åberg.@hegasforlag .Vilken ungdomsbok skulle du nominera🏻‍♀️.#åretsbok #gissaåretsbok2022 #ungdomsböcker #hyllaboken

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *