Instagram

Instagram Inlägg

Den 20 april är tydligen Polkagrisens dag. Så varför inte fylla påskägget med polkagrisar och läs passande spänningsroman som tilltugg…🏻‍♀️En läsupplevelse utöver det vanliga med allehanda stora känslor om starka viktiga och allvarliga ämnen. Varning för sträckläsning utlovas! .Spring för livet och Bara mitt fel av Helena Karlsson är de två första delarna om Hadia och Adam i ungdomsserien 16. Två barndomskompisar. Han förövare hon vittne..Hadia är på hemväg när hon plötsligt blir vittne till ett rån, två figurer i huvor, som överfaller en gammal dam. Hadia tänker ringa 112 och anmäla, men så känner hon igen parfymen. Hon vet och känner förövaren väl. Hur ska hon nu göra?I del två får vi ta del av Jimmys perspektiv av samma händelse. Varför blev allt som det blev?.Två fantastiskt välskrivna lättlästa böcker om en händelse som för alltid kommer att påverka livet för alla inblandade. Vänskap sätts på prov, ny vänskap växer fram. Hot, lögner, rädsla – en vardag som förbytts och en ångest som väller fram och tar över vardagen för många som drabbas..Jag älskar ungdomsböcker som är direkta, uppriktiga utan krusiduller och onödiga utfyllningar. Som beskriver händelser och känslor exakt så som de är, så man känner igen sig – oavsett erfarenhet och ålder. Jag håller helt med förlagets slogan – lätta att läsa, svåra att motstå..Denna serie rekommenderas varmt till både den läsvane och den läsovana. När böcker är bra spelar inte heller den övre åldern roll. Det här är böcker som passar utmärkt att läsa av både ungdomar, föräldrar och pedagoger. Läs högt, tillsammans, efter varandra och diskutera etiska dilemman, känslor, beteenden och innehåll efteråt.#alltjagvill och #detvärstasomkanhända heter del tre och fyra i serien som jag nu direkt ska leta upp.Böckerna är utgivna av @hegasforlag och finns även som ljudböcker..#springförlivet #baramittfel #helenakarlssonförfattare #hegasförlag #lättlästaböcker #spänning #ungdomsbok #läsupplevelseutöverdetvanliga #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *