Instagram

Instagram Inlägg

Låt ditt påsklov bli ett läslov och välj böcker som kretsar kring samma huvudperson.🏻‍♀️Varför inte bokserien om den oemotståndliga och färgstarka karaktären Athena av Elin Ek, även känd som Grynet för oss äldre läsare.🌎Hittills har fem smarta och underhållande böcker i serien släppts och nu senast Athena till sista droppen.Böckerna lyfter allvarliga miljöproblem men är skrivna på ett humoristiskt och dråpligt sätt. Athena har inga skrupler och räds inte att ryta ifrån. Tillsammans med sina kompisar i Rädda-Jorden-Klubben löser de fall som drabbar dem i deras vardag och närhet.Det är sommarlov. Athena och lillebror Gustav ska vara hos farmor och farfar, som är ganska jobbiga och har fullt upp med sig själva och sitt eget liv. Men när Athena lyckas övertala pappa att kompisen Ronja ska få följa med känns det bättre.Men plötsligt grumlas deras vardag. Vattnet håller på att ta slut och snart blir det både dusch- och tvättförbud. Men visst är det konstigt att både vattenlandet och båttvätten är öppen? Och varifrån kommer Gustavs alla kantareller som han säljer till höger och vänster? Rädda-Jorden-Klubben, Ronja och Athena får fullt upp hela sommaren som grävande journalister – och vissa får det riktigt hett om öronen.🌍Böckerna om Athena är tokroliga, inspirerande och visar att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Karaktären Athena är både kavat, driftig, envis och påläst. Några kopplingar får jag till både en äldre och modernare version av Lotta på Bråkmakargatan, men även samma charm och driv som Anne på Grönkulla. Athena har fattat att kunskap är bra, men eget agerande ger resultat.🌍En ljuvlig bokserie för hela familjen som passar att högläsa, läsa själv eller lyssna på. Ljudböckerna är utmärkt inlästa av författaren själv. Rekommenderas varmt!Förlag: @bonniercarlsen.#athenatillsistadroppen #athenahursvårtkandetvara #athenadetäraldrigförsent #strålkastaretack #athenagrattisvärldenjagärhärnu #elinek #bokslukaråldern #räddavärlden #barnochungdomsböcker #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *