Instagram

Instagram Inlägg

Idag rockar vi sockorna!🧦🏻‍🦼🏳️‍🦽️Funkisfamiljen är tillbaka! Operation framtiden av Anna Pella med illustrationer av Anna Forsmark är den femte boken i serien – en uppriktig vardagsberättelse som vågar sätta ord på de svåra situationerna och känslorna som både barn och vuxna kan känna igen sig i, särskilt om man är en del av en familj där någon har en funktionsvariation. En bra och viktig bokserie du inte får missa!️Vide känner sig orolig. Klassen har fått en ny lärare som inte förstår Vides behov och situation. Mamma känns trött och utarbetad. Där hela tiden så mycket att fixa och tänka på och när Mios rullstol får punktering blir allt bara för mycket! Familjen skulle verkligen behöva semester, men att hitta ett resmål som är anpassat och fungerar för en funkisfamilj är inte helt enkelt.Och vad händer när Mio blir vuxen och mamma och pappa inte finns där? Vem ska då sköta om Mio? Vide funderar vidare och tror sig ha en lösning. Det är dags för Operation framtiden.️Ur barnets perspektiv lotsas jag tryggt igenom berättelsen. Författarens egna erfarenheter präglar både handling och problemlösning. Familjens gemenskap lyser stark igenom vilket känns både ärligt och äkta. Både barnens och de vuxnas motgångar och utmaningar skildras och känns lika viktiga. Jag gillar skarpt hur olika problem ventileras och kommer till ytan och hur familjen öppet tillsammans samtalar om lösningar och delaktighet. Uppriktigt förklaras också vem som ansvar för vad. Barnen har sina skyldigheter och rättigheter likväl som föräldrarna.️Men det är verkligen ingen allvarsam bok som med pekfingrar sätter strategier. Nej tvärtom! Det är lustfyllt, kreativt och skojfriskt på en bra nivå så det allvarliga skickligt tas om hand. Dessutom gillar jag hur viktiga ord förklaras och sätts i rätt sammanhang, samtidigt som fokus hela tiden lyfter vikten av allas lika värde. Att alla verkligen får lov att vara den man är. Hoppfullt, välskrivet och upplysande. Rekommenderas varmt.Boken är utgiven av @librisbokforlag #funkisfamiljen

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *