Instagram

Instagram Inlägg

Wow vilket fascinerande äventyr! Boken The Rainbow Runners av Kristen Snyder och med foton av Martin Wagenius väcker engagemang, känslor och handlar om så mycket mer än hur ett långlopp inom draghundsporten fungerar. Det är en perfekt bok att högläsa och samtala om för innehållet berör verkligen både vuxna och barn från ca 10 år. Och avsett om du gillar hundar eller ej – Läs den!Boken är baserad på verkliga händelser och är återberättad med ett inifrånperspektiv av den yngsta hunden Nija JaJa. Berättelsen handlar om ett team av sex Siberian och Alaska Huskies som bor med sina tvåbenta vänner Krispy och Sven. Tillsammans förbereder och genomför de ett långdistanslopp för draghundar i de svenska fjällen. Tre äldre hundar får stanna hemma men bistår med värdefull erfarenhet och kunskap. Under loppet utsätts teamet för olika utmaningar och strapatser, vilket innebär att bl a mod, styrka, uthållighet, ledarskap och samarbete sätts på prov. Men att vinna är inte det viktigaste – att ha roligt och lära sig är viktigare.Handlingen lyfter behovet av stöd, bekräftelse och coachning så du vågar tro på dig själv och använda dina personliga styrkor och egenskaper på bästa sätt. Oro och rädslor får ta plats och boken visar även hur allas unika egenskaper och olikheter behövs och hur viktigt det är att mångfald tas till vara på för att alla tillsammans ska kunna bidra till en helhet och nå det gemensamma målet. Och titeln The Rainbow Runners syftar just på hundarnas olikheter.Boken är skriven på lättbegriplig engelska och texten varvas med lagom mängd underfundiga foton som förstärker handlingen, känslorna, personligheterna och gemenskapen. Kommunikationen mellan hundarna sinsemellan och mellan hundföraren Krispy och hundarna pågår genom hela boken. Dialogerna och berättarrösterna ger igenkänning även hos unga läsare och gör historien levande. Vi påminns om alla likheter och vad mycket vi har att lära av varandra – både djur och människor – om vi bara tar oss tid och lyssnar in.Man kan utläsa mycket klokskap mellan raderna. Boken är underhållande, inspirerande och ger ny kunskap om draghundar och långlopp, men handlar om så mycket mer. Rekommenderas varmt.

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *