Instagram

Instagram Inlägg

Än brinner lågan av Susanne Fellbrink är den fjärde fristående spänningsromanen om artisten och entreprenören Cilla Fallander i Sundsvall. Och har du ännu inte läst denna deckarserie – så börja från början och läs dem bums!Cilla har startat en festvåning och det blir snabbt problem med kockar som inte sköter sig och illasinnade människor som vill sätta käppar i hjulet. Märkliga ljud nattetid och fasansfulla upptäckter i en sopcontainer skapar triggers och obehag. I festvåningen arbetar kollegorna Alva, Julia och Milly – tre kvinnor i olika åldrar som bär på jobbiga bagage och hemligheter som så sakteliga krackelerar och kommer fram i ljuset.Att läsa Susanne Fellbrinks bokserie är som att bli en del av en familj, inbjuden i ett sammanhang där vi får glutta bakom fasader och kulisser till underhållningsbranschen och får ta del av både inside-skvaller och det hårda arbete som inte alltid syns och kommer fram till allmänheten.Jag är imponerad av hur väl Fellbrink manövrerar karaktärerna i sitt universum, snabbt skapat sin egen röst och personlig prägel på sina böcker.Tunga ämnen som spel-, drog- och maktmissbruk samt våld i hemmet är några av bagagen som karaktärerna bär på. Det är jobbig läsning men fint att ta del av hur vänskap och systerskap växer fram men jag blir frustrerad av Cillas handfallna hållning och brist på ledarskap. Det får mig att vilja ruska om henne och samtidigt är det en del av styrkan hos författaren att jag som läsare blir berörd på olika sätt.Det är fiktiva böcker men det är trovärdigt och snyggt att blanda verkliga miljöer med en påhittad handling, inspirerad av verkligheten. Och jag kan inte låta bli att känna kittlingen av likheter från händelser och personer – vad är egentligen sant och vad är påhittat?Som Sundsvallsbo njuter jag av att lotsas med trygg hand genom stan och det är fascinerande att bli en del av etablissemanget. Det skulle vara häftigt att faktiskt starta turistvandringar i Cillas fotspår.Bra jobbat @susannefellbrink Det är imponerande att på så kort tid skriva inspirerande bladvändare som berör och består.Boken är utgiven av @bokfabriken .#änbrinnerlågan #susannefellbrink #sundsvallsdeckare

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *