Instagram

Instagram Inlägg

Missa inte Den blixten tar av Therese Henriksson – en riktigt spännande ungdomsbok med extra allt! Här blandas övernaturliga händelser med historiska personer och känslostarka ämnen. Rekommenderas varmt!️Mitt under begravningen av Eloises älskade mormor slår blixten ner och träffar Bastian som blir brännskadad och hamnar på sjukhus och plötsligt har något förändrats inom honom.Varifrån kommer drömmarna och de märkliga rösterna? Och finns det någon koppling mellan honom och pojken från förr?Eloise våndas över de hårda orden som hon vräkte ur sig ifjol och som förstörde deras starka vänskap. Ska de skiljas åt som ovänner för alltid? ️Att Therese Henriksson kan berätta spännande historier med fascinerande handling och intressanta karaktärer har hon bevisat i både #korpmåne och #kyla. Den blixten tar överraskar ständigt med oväntade tvister och mixar ämnen som gör boken till en vindlande färd i både tid och rum. ️Boken berättas växelvis från Eloises och Bastians perspektiv och är både en relationsroman och ett spännande grävande i det förflutna. Här blandas uppgörelser och avslut med mobbare, konkurrenter, familjekonstellationer och historiska personer. Kapitlen är korta och handlingen stark och händelserik. Ibland förtar tempot och växlingen den djupare känslan, och jag kommer på mig med att jag inte är klar och har landat i känslorna innan perspektiv och miljöer ändras, men den upplevelsen kan vara ytterst personlig och ligga hos mig.️Jag gillar innehållet, tonen och får sympati för karaktärerna, miljöerna är härligt målande. Och även om jag inte knockas lika starkt som av den oförglömliga Kyla, så får jag mersmak och vill gärna återvända till karaktärerna och berättarrösterna.Boken är en fängslande bladvändare och här finns mycket att fascineras av och diskutera hos målgruppen från ca 13 år och uppåt.Det fantastiska omslaget är skapat av Fredrika Siwe.Boken är utgiven av @bokforlagetopal (Pst; i april släpps den fristående boken Din hand i min – en somrig feelgood om vänskap, nyfunnen kärlek och bakning. Förlag: @hegasforlag ).#denblixtentar #theresehenriksson #ungdomsbok #övernaturligt #ungdomsboktips #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *