Instagram

Instagram Inlägg

Så efterlängtad, så välskriven – och jag älskar’t! Omslaget, innehållet och karaktärerna ja allt! Att läsa Enbart kvinnor av Christina Wahldén utgiven av @bokforlagetforum är en fröjd och det är en ren njutning att återigen träffa poliserna Jess, Bluey och den svenska studenten Greta och alla andra, som så trovärdigt porträtteras så de känns som vänner jag redan känner. Det är ett imponerande romanbygge med en tät handling och många bottnar, en läsning som påverkar mig och gör avtryck. En roman med en imponerande högaktuell handling och ett starkt och viktigt samhällsengagemang som smittar och präglar läsningen.Det här är den tredje delen i den spännande serien som utspelar sig i staden Darwin i norra Australien, böcker med extra allt som är så mycket mer än traditionella deckare och som jag så gärna vill se filmatiserade. Har du ännu inte läst dem – gör det bums!Boken börjar med att en minister hittas märkligt mördad i Darwins högsta domstol. Hon är en av de ansvariga politiker som nyss gett ett gruvbolag klartecken att de får utvinna uran i ett område där ursprungsbefolkningens heliga förlossningsgrotta ligger. Och medan utredningen pågår får vi ta del av vardagsbekymmer och privata relationsproblem hos både bekanta och nya personligheter samtidigt som läsaren får insyn bakom kulisserna där fasader krackelerar och hemligheter blottas. 🐊Maktlöshet, frustration och orättvisor i både det stora och det mindre sammanhanget är teman som präglar handlingen. Det är skickligt och snillrikt invävt, det är högaktuellt och vittnar om stor insyn och grundlig research och väldigt väl återberättat. Dessutom påminns jag tyvärr om att maktmissbruk och övergrepp på minoritbefolkningens områden ständigt pågår runt om i världen, samtidigt som känslorna och upplevelserna är desamma. Jag uppfattar de tre delarna i serien som ganska olika, men kompletterande och det är också en del av charmen. Jag lotsas tryggt in i handlingen samtidigt som jag inte har en aning om vad som väntar bakom hörnet. Det är som en mix av dokusåpa och reportageresa i både tid och rum – ett upplägg som passar mig exakt!.#enbartkvinnor #christinawahldén #deckare #spänning #australien

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *