Instagram

Instagram Inlägg

Lo och Vigg av Jennifer Berglund är en relationsroman, riktad till åldern ca 12-15 år och som skildrar den första terminen på gymnasiet med allt vad det innebär med identitetssök, kompisar, fester och den första trevande kärleken. Boken ger många trådar som går att fortsätta nysta i, så kan vi förvänta oss en uppföljare?Det fantastiska omslaget är gjort av Oskar Berglund. Boken är utgiven av @bod_sverige Lo har precis börjat gymnasiet och det känns både läskigt och spännande. Tryggheten finns hos klasskompisarna Selma och Maja. När hon ser den ett år äldre och populäre killen Vigg, blir hon intresserad men han är strulig och skolkar ganska mycket. Frågan är om det en bra idé att satsa på ett förhållande med honom?Jag kan känna igen våndan och osäkerheten att passa in, klä sig rätt för att bli accepterad och längtan efter att vara som alla andra samtidigt som man vill hitta sig själv. Berättelsen andas både ungdomlig förväntan och ångest. Det är välskrivet och berättarlusten lyser igenom, men tyvärr är det en ganska tunn story, jag saknar tydligare vändpunkter, större motstånd och skarpare klimax, för trots allvarliga och tunga ämnen så blir jag inte berörd. Karaktärerna är ganska endimensionella och saknar djup. Gestaltning och dynamik går att utvecklas för att skapa större tolkningsutrymme, trigga fantasin och väcka nyfikenheten än mera.Boken har ett bra språk med ganska långa, berättande meningar och frågan är hur det landar hos målgruppen? Många ungdomar efterfrågar rappa meningar, högt tempo, täta dialoger med personligt språk. Ett trix är att låta några kritiska testläsare säga sitt under skapandeprocessen. Men här finns utrymme för en fortsättning som fördjupar sig mer i karaktärerna, kanske blir det en trilogi med samma eller en annan berättarröst?Författaren har tidigare i rask takt skrivit feelgood-böcker för vuxna – #klimatsmartochfullkomligtförvirrad samt #oväntatbesökochfullkomligförvirring – två delar i serien #kärlekivendel – båda finns som ljudböcker.Har du läst?.Följartips @jenniferberglund_forfattare Du har verkligen framtiden framför dig och jag tror och ser fram emot fler böcker.#loochvigg #jenniferberglund

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *