Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Hur känns det när man plötsligt får veta att ens förälder är sjuk i ALS? Hur fortsätter man leva när ens mamma snart ska dö?I Evig önskan av Sara Salander får vi på nära håll följa Katja som helst av allt vill spela handboll, hänga med kompisar och vara med sin pojkvän. Men istället blir hon en hjärtlös mobbare, utan konsekvenstänk – för på något sätt måste smärtan, ilskan och vreden ut eller hur ska hon annars orka leva vidare medan mamma håller på att dö?Det här är en oerhört stark och uppriktig berättelse som engagerar, griper tag och väcker allehanda känslor men också stor igenkänning. Trots Katjas beteende känner jag sympati och på ett underligt sätt förståelse, inte för att hon mobbar, men för hennes känslor. Sorg, förändring, frustration och rädsla väcker gärna ilska. Och när hon dessutom känner oro och behov att vara hemmavid, nära sin mamma för att ta vara på den sista tiden och för att inte missa det sista andetaget, samtidigt som hon vill vara det bekymmerslösa barnet, men som söker sin identitet och håller fasaden utåt, ja då känns det på djupet.️Boken är både varm, mörk och viktig, med många situationer och karaktärer att relatera och känna igen sig i för både äldre och yngre läsare från ca 13 år och uppåt. Den är välskriven men lättläst, även om handlingen gör att man ibland vill stanna upp och reflektera och smälta innehållet. Det här är den andra delen i en fristående serien, som bjuder in till många intressanta samtal, vilket gör att jag även rekommenderar dem som klassuppsättning på ett högstadium eller gymnasium.Berättelsen har ett bra driv och utspelar sig både i hemmet, på fester, träningar och på skolan. Vänskap, relationer, den trevande kärleken, identitetssök, medberoende och psykisk ohälsa är bara några ämnen som tas upp.Sara Salander har en rad böcker bakom sig och är en enastående författare som inte värjer för det obekväma. Jag ser mycket fram emot kommande böcker i serien om Luna, Katja, Oscar och Anton.Boken är utgiven av @kikkuliforlag .#evigönskan#sarasalander#ALS#sorg#mobbing#ungdomsbok#boktips#lästips

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *