Instagram

Instagram Inlägg

Boktips!Har du ännu inte läst något av Agota Kristof – ja då är det hög tid nu! Det kan kvitta publicerades 2006 och är hennes senaste bok, översatt från franska till svenska.Boken innehåller en samling korta gåtfulla berättelser som rör sig i gränslandet mellan saga och mardröm. Handlingen är oväntad, mörk, vacker, konstig – och alldeles lysande! Det är imponerande skickligt att med så få ord skapa dessa uttryck, budskap och väcka så starka känslor hos läsaren. Boken är på 73 sidor och varje berättelse är ca 1-3 sidor. Det är drabbande och återigen slås jag av den trollbindande, förhäxande känslan. Min första kontakt med författaren var hennes självbiografi på 53 sidor som golvade mig fullständigt. Jag sträckläste den två gånger i rad, för att smaka, smälta och njuta av språket. Hennes alldeles egna universum är magiskt att vistas i.Agota Kristof flydde från Ungern till Schweiz 1956. Hela sitt liv led hon av känslan av utanförskap och förlorad tillhörighet. Agota Kristof avled 2011, 76 år gammal.Läs också den imponerande romantrilogin #denstoraskrivboken #beviset #dentredjelögnen och romanen #Igår .Översättning: Marianne Tufvesson Boken är utgiven av @wahlstromwidstrand .#detkankvitta #agotakristof #noveller #lästips #läsupplevelse #wahlströmochwidstrand

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *