Instagram

Instagram Inlägg

Den 22 december…Missa inte Jonas Karlssons senaste novellsamling, Nya människor i fel ordning. En fascinerande bok som är lämplig att läsa tillsammans (om man samlas under samma tak i några dagar) eller diskutera i en bokcirkel eller bara läsa självständigt i ett svep eller uppdelat med t ex en novell per dag.️I elva kapitel möter vi olika människor, osäkra individer med olika personligheter och i varierande åldrar. Alla längtar de efter att bli någon annan än de egentligen är. De vill ändra på något eller allt i sitt liv, men eftersom det varken finns garantier eller facit, möter de motgångar och det blir väldigt trassligt. Och visst sker det förändringar, men verkligen inte alltid så som det var tänkt. Och frågan är om livet går i cirklar och upprepar sig?Förväntningar, beslut eller ödet ställer till det på ett eller annat sätt och jag gissar att vi är många som i dessa noveller känner igen delar av oss själva eller människor i vår närhet. Ljudboken är fantastiskt väl inläst av författaren själv.️Jag kan villigt erkänna att Jonas Karlsson är en stor favorit hos mig, både som skådespelare och författare. Jag älskar hans röst och uttryck och uppskattar både ljudböcker, intervjuer och hans sommarprat. Det är nog hans grundinställning som passar mig – hans lugn, reflektioner och underfundiga tankar men även hans sätt att berätta historier. Jag känner mig invigd och blir både delaktig och som om jag står mitt i händelsernas centrum och tjuvlyssnar till samtalen.️Jag rekommenderar både romanerna Regnmannen och God jul, men även hans tidigare novellsamlingar. Historierna är ofta oväntade, lite knasiga och med många dilemman, tvister och upptåg som berör och ger klump i både hals och mage, men som på ett eller annat sätt ändå reder ut sig i slutändan..Boken är utgiven av @wahlstromwidstrand.#nyamänniskorifelordning #jonaskarlsson #novellsamling #boktips #lästips #bokcirkelbok #wahlströmochwidstrand #norrgårdskalender2021

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *