Instagram

Instagram Inlägg

Den 21 december… Och vintersolståndet – årets mörkaste dag.Idag vill jag uppmärksamma Löpa Varg av Kerstin Ekman. En stor läsupplevelse i en liten förpackning som får mig att gå helt upp i berättelsen. Det är en otroligt välskriven melankolisk roman som väcker både eftertanke och allehanda känslor. Rekommenderas!Berättarrösten är den pensionerade jägmästaren Ulf Norrstig, som till stor del vikt sina dagar i skogarna i Norra Hälsingland. När han står öga mot öga mot en varg, börjar han reflektera över sitt liv, sina val och livsgärningar och om omgivningens åsikter om hans leverne, som ofta ansett honom vara en förrädare.Det är en fullständigt närvarande, tät berättelse i lugnt tempo, på blott 180 sidor, där varje ord känns noga avvägt. Jag njuter av Kerstin Ekmans omisskännliga språk och det är en fröjd för alla sinnen att få ta del av tankar och betraktelsen kring vår attityd mot naturen – som är ytterst närvarande, skogsindustrin, de vilda djuren och vårt beteende mot varandra. Handlingen väcker också frågor om ånger, människans förhållande till det vilda och om minnen som kommer i takt med åren och när livets obevekliga slut närmar sig. Det här är en läsberättelse som påverkar och sätter spår och en roman som jag gärna hade sett bland årets nomineringar till Augustpriset.Jag älskar omslaget som Ewa Wilsson ligger bakom.Boken är utgiven av @albertbonniersforlag .#löpavarg #kerstinekman #albertbonniersförlag #läsningsomberör #läsupplevelseutöverdetvanliga #roman #jakt #natur #norrgårdskalender2021

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *