Instagram

Instagram Inlägg

Det är något visst med magi…och fantasi… när gränser tänjs och tid och rum suddas ut.Och är du dessutom boknörd eller bara gillar spännande, tidslösa och fascinerande äventyr – missa inte serien Den magiska bokhandeln av Anna James.Översättning: Helena Dahlgren.11-åriga Matilda Blad, även kallad Tilly bor med sin mormor och morfar som driver Blads Bokhandel. Hennes pappa är död och mamman försvann då Tilly var nyfödd. En dag möter hon en av sina favoritkaraktärer livs levande i butiken och plötsligt dras hon och kompisen Oskar in i berättelsen, mitt i ett rafflande äventyr i böckernas värld där andra kända karaktärer oväntat är en del av handlingen, och där man inte vet vem man kan lita på eller vem som är ond eller god. Men frågan är hur hon ska hitta ut ur berättelsen igen?Det här är en mysig varm berättelse för bred målgrupp. Handlingen är oförutsägbar och blandar magi med verklighet, med karaktärer från och kopplingar till klassiker som Anne på Grönkulla, Alice i Underlabdet, Skattkammarön och Den hemliga trädgården. Faror lurar runt hörnen och det blir både spännande, finurligt, klurigt och underhållande. Svart/vita illustrationer av Paola Escobar finns insprängda i texten. Den första delen heter #tillyochbokvandrarna Del två #tillyochdeförloradesagorna och tredje boken #tillyochäventyrskartan En ljuvligt underhållande bokserie och perfekta böcker att högläsa eller njuta av på egen hand för att fly vardagen för en stund.Böckerna är utgivna av @harpercollins_nordic .#äventyrsböcker #fantasi #högläsningsböcker #boktips #läsningföralla

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.