Instagram

Instagram Inlägg

Glitterstrand och rutig sorg av Nanna van Berlekom och Kajsa Hagelin är en imponerande, vacker och känslosam debutroman som inte räds de svåra ämnena.Boken är en rikt illustrerad vardagsberättelse om både förväntan, väntan och besvikelse, men även en varm berättelse om familjelivet, gemenskap och hur drömmar kan förverkligas. Rekommenderas varmt!Sommarlovet står för dörren och även fast Lo’s föräldrar inte bor tillsammans längre, så kanske de allihopa kan åka till det glittriga havet. Helst varje dag, för Lo längtar efter att simma i glittret och äta pannkakor och glass – men också efter en egen kattunge. Fast först är det skolavslutning och då ska Lo sjunga mammas låt tillsammans med hela klassen. Men Lo ser inte mamma någonstans i publiken och inga pannkakor blir det heller. Mamma ligger helst bara på soffan. Vad är det som händer egentligen? Jag har svårt att förstå att detta är en debut. Boken är en ytterst välskriven bladvändare som direkt fascinerar och väcker igenkänning hos både barn och föräldrar. Lo har växelvis boende och en familjekonstellation som många kan relatera till. Illustrationerna är helt fantastiska (Swipa för bilder🏽) och jag älskar att de får ta plats, vilket både förstärker läsupplevelsen och ger fina möjligheter till reflektion och samtal. Det är ett strålande samarbete mellan författare och illustratör. Berättelsen väver skickligt in det sköra livspusslet som anpassas efter förändringar och dagsform, som följer med vid t ex utbrändhet. Vi får på ett varsamt och förtroligt sätt ta del av Lo’s funderingar, förväntningar och besvikelser som följer med när den vuxnes hälsa, mående och ork vacklar.Jag gillar värmen, närvaron och flexibiliteten som både storebror och pappa visar till Lo och hennes mamma. För det är också en ljus, kärleksfull och hoppfull berättelse som ger mersmak, och jag ser mycket fram emot den utlovade uppföljaren. Boken riktar sig till barn i låg- och mellanstadiet och passar också att högläsa, för berättelsen inbjuder till fina och viktiga samtal. Boken är utgiven av @idusförlag..#glitterstrandochrutigsorg #nannavanberlekom #kajsahagelin #idusförlag

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.