Instagram

Instagram Inlägg

Jamen Jaaa!🥰Som hemstickade raggsockor, en ullfilt och bomull runt hjärtat så varm är känslan jag får när jag läser den underbara romanen Projekt Jul av Cathy Bramley. En perfekt läsning för dig som vill fly den grå vardagen, uppleva fin gemenskap och bli påmind om alla känslor all over the place som följer med den allra första och största kärleken. När Merry Shaw får nobben på sitt frieri blir hon plötsligt hemlös och alldeles ensam.Cole Robinson är nyseparerad och hans barn och exfru har flyttat långt bort till Canada på andra sidan jorden.Varken Merry eller Cole har någon lust att fira jul, men av någon oförklarlig anledning hamnar planeringen och ansvaret för att arrangera stadens julfirande på just deras axlar. Samarbetet får snart den officiella fasaden att krackelera och när de båda inser att de hittat sin själsfrände vågar de bli uppriktiga och blottar sin sårbarhet och sina innersta rädslor. Men när de var och en inser de varma känslorna dem emellan, kommer de dåliga erfarenheterna ikapp dem. Vågar de riskera vänskapen för att satsa på kärleken?🕯Den pittoreska lilla staden Wetherley levererar ljuvliga miljöer och härligt brokiga och vänliga människor. Jag kan dessutom inte låta bli att fnissa och le när jag ser och känner igen många likheter hos mig själv hos den spontana, kreativa och företagsamma karaktären Merry men även hos den strukturerade, planerande och händige, men ändå lite blyge Cole som älskar Excel-filer. (Ni som känner mig och min man förstår nog precis..!)🛠Jag gillar sensmoralen i handlingen och tycker det blir alldeles lagom kärleksfullt, charmigt och omtänksamt, utan att det blir alltför sockersött. Läsningen gör mig gott i denna mörka vintertid och jag känner hoppfullhet och glädje. Romanen skulle bli en utmärkt film och det finns en hel del lösa trådar, så jag hoppas på en fortsättning för jag återser gärna karaktärerna igen.Riktigt bra översättning av Helen Ljungmark.Ljudboken är jättebra inläst av Hedvig Lagerkvist. Boken är utgiven av @piratforlaget .#projektjul #cathybramley #piratförlaget #julroman #feelgood #läsningärlivet

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *