Instagram

Instagram Inlägg

Den 16 december…Att läsa böcker av Christina Lindström är som att åka berg-och-dal-bana med förbundna ögon. Det är omöjligt att ana vart resan är på väg och alla sinnena är påkopplade. Med en klump i magen pendlar läsupplevelsen mellan hopp och förtvivlan, glädje och sorg. Jag blir rädd, får handsvett, fnissar, rodnar och blir berörd på djupet. Det är oerhört skickligt skrivet, för egentligen är det enda du vet är, att hur omöjligt och hopplöst det än verkar så finns det på något sätt ändå lösningar och hopp i slutändan.🖤I den senaste boken Så nära att det känns möter vi Max som lämnat och vänt ryggen åt det destruktiva livet med den karismatiske och kontrollerande ledaren Jason. Nu består vardagen av plugg och nya pålitliga vänner. När Max en dag fikar på ett café får han ögonkontakt med Alice och blir blixtförälskad och känner att han måste få vara med henne. Problemet är att Alice är Jasons flickvän. 🖤Christina Lindström har ett enastående språk; rappt, välbalanserat och anpassat efter karaktärer och handling och jargongen pendlar mellan rå, tuff, osäker och humoristiskt. Det märks att hon kan sin målgrupp, och inte räds för det svåra, det som skaver på djupet och det är nog det som gör läsningen så stark och läsupplevelsen så känslosam. Jag blir ett med handlingen och karaktärerna blir levande och när boken är slut känner jag mig förvirrad, tom och har svårt att fatta att det är fiction och inte har hänt på riktigt. Eller..?🖤Författaren har en stor bokutgivning bakom sig och jag älskar dem alla! Jag vill bara ha mer. Har du ännu inte läst något av Christina Lindström gör det bums. Böckerna är bra och igenkännande för både barn-, ungdomar och vuxna och utgivna av @b.wahlstroms .Syntolkning: på bilden syns de böcker jag för tillfället har hemmavid.#hildaochhamsterstölden #hildaochgymnastikdräkten #hildaochåretskalas #finnsdetbjörkarisarajevo #sånäraattdetbränns #bwahlströms #barnbokstips #ungdomsboktips #christinalindström #norrgårdskalender2021

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *