Instagram

Instagram Inlägg

Hårda klappar och känslosam läsning till hela familjen under jul…eller jullovetHanna Landahl är en produktiv och helt fantastisk författare och berättare, som skriver vardagsnära böcker för både stora och små. Språket är ganska lätt och luftigt men handlingen lyfter både svåra och viktiga ämnen och dilemman som skaver som många kan relatera till även om man inte alltid vill prata högt om dem. Framförallt har böckerna en ganska kort startsträcka, handlingen börjar direkt och kräver genast din uppmärksamhet och sedan är det bara att följa med, för det här är bladvändare som slukar dig helt och hållet och gör avtryck. Perfekt högläsning eller böcker att läsa växelvis och prata om.#förlåtförhålet och #förlåtförattjagrymde handlar om Aston 10 år som har ADHD och Autism och som mestadels bor med sin morfar medan mamman jobbar på annat håll.#tänkomhanärdöd handlar om Mira 10 år som är ganska ensam och utanför, särskilt sedan kompisen Anna hittade andra vänner. Men Mira har ju sin älskade katt Elvis som är lika gammal som hon. Men en dag rymmer Elvis och försvinner. Hur ska Mira nu klara sig? Hjälp kommer från oväntat håll.Härliga illustrationer av Linda Mickelsson.#lovelovelove handlar om Kimmie 14 år som är framgångsrik friidrottare men har ännu inte fått sin mens och knappt några bröst medan bästisen Elina är välutvecklad och har fått både mens och bröst för länge sedan. Så börjar Love 15 år på samma träning och snart får Kimmie känslor för honom. Men det får även Elina… Hur gör man när både bästisen och en själv är kär i samma kille? Och med alla hemligheter? Hur berättar man sanningen?En stark läsning om känslor som styr och många funderingar om både kropp, själ, kärlek och vänskap. Och längtan, saknad och frustration efter den döda mamman.Till de vuxna finns romanerna #undertvåtimmar och #ljuskällan Rekommenderas varmt!.#läsningföralla #boktipsförbarn #boktipsungdom #hannalandahl

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *