Instagram

Instagram Inlägg

Hårda klappar till jul….. eller lästips till jullovet!Fina Silas vad roligt det är att återse dig!I ett annat universum än ditt av Per Sahlin är den andra boken om Silas, en vardagsberättelse som innehåller både värme, dramatik, kärlek, missförstånd och andra igenkännande dilemman. Ett perfekt lästips till alla bokslukare i mellanåldern. Missa inte!Plågoanden Viggo har äntligen blivit snäll och Silas njuter av livet med sin flickvän. Men så kommer bästa kompisen Aron tillbaka från Chile och plötsligt blir allt bara konstigt. Nyårsfesten närmar sig och alla verkar så förändrade. Men Silas bestämmer sig för att glänsa och imponera på alla och förbereder ett slagkraftigt tal till retorikredovisningen. Men ingenting blir som Silas tänkt sig.Den första boken (I väntan på mitt ovanliga liv) nominerades till Barnradions bokpris 2020 och författaren har en stor utgivning bakom sig, som alla är mycket välskrivna och läsvärda.Jag känner stark sympati för Silas, som är både känslig och lite osäker, men vill så väl att han glömmer sin osäkerhet när han vill hjälpa andra eller ställa saker till rätta. Det är fint att följa hur Silas och syrran Zicos förtrolighet, pepp och stöttning gör att de kommer varandra riktigt nära trots deras olikheter och helt skilda intressen.Gestaltningen går att utvecklas ytterligare, men jag älskar den underfundiga tonen i språket, alla spretiga karaktärer och igenkänningen i vardagshandlingen.Det här är verkligen en favoritserie, en bladvändare med ett persongalleri som gör att den passar utmärkt som klassuppsättning. Här finns det något för alla.Jag tror och skulle gärna se att böckerna om Silas skulle göra sig bra på tv eller vita duken, precis som Eva och Adam.Rekommenderas varmt!Boken är utgiven av @ordalagetbokforlag .#iettannatuniversumänditt #iväntanpåmittovanligaliv #pärsahlin #jullovsläsning #bokslukaråldern #boktipsungdom #lästipsförbarn

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *