Instagram

Instagram Inlägg

Dagens boktips idag kl 11:50 i @p4vasternorrland var den gripande och fascinerande romanen Att välja ett liv av Marie Lok Björk. En bok som bygger på verkliga händelser och handlar om författarens morfars mor, Ottilia som gör en bakvänd klassresa från ett tryggt tämligen välbärgat liv till att bli förskjuten från sin familj och tvingas försörja sig som statare.Handlingen utspelar sig för hundra år sedan, hösten 1921 samma år som kvinnor fick rösträtt i Sverige..Det är välskrivet, känslosamt med en stark handling och målande miljöer. Vi får på nära håll följa Ottilias hårda kamp för att få vara självständig, accepterad och hur hon envist och målmedvetet strider för rätten till att välja och leva sitt eget liv. Utsatthet och övergrepp är en del av vardagen, men hopp, längtan, mod och bestämdhet och kraften att aldrig ge präglar framförallt handlingen. Vi har många från arbetarklassen att tacka för att de banade väg för oss..Det är lätt att känna sympati för Ottilia, som fick betala ett högt pris för de val hon gjorde men som aldrig gav upp kampen för sig själv och sin familj. Genom att förstå vår historia förstår vi vår nutid lite bättre.Jag vill varmt rekommendera denna ytterst välskrivna arbetarroman som har en handling om ett livsöde som inspirerar och berör på djupet.Boken är utgiven av @bazarforlag .#attväljaettliv #marielokbjörk #arbetarroman #brabok #boktips

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *