Instagram

Instagram Inlägg

Blodmål av Peter Stjernström är en överraskande läsupplevelse som tog mig med storm. En bok som jag kommer att sätta i händerna på alla läsare i min omgivning. En perfekt bokcirkelbok som väcker allehanda tankar och känslor.🩸Boken har en fascinerade aktuell och informativ handling som väcker min nyfikenhet och vetgirighet, samt ett briljant språk, utvecklad gestaltning, underbara miljöbeskrivningar som lockar mig att se de historiska platserna i verkligheten. Vi möter många intressanta människor som har anknytning till varandra. Men vi lär känna i huvudsak tre karaktärer i tre olika generationer. Bohemen Walla som går sina egna vägar, kör flakmoppe och kan sin folktro och alternativ läkekonst. Hon läser av naturen och siar om kommande händelseförlopp utifrån slagruta och naturlära. Sedan har vi den vuxne sonen Pelle som är bokstavligt korrekt och förlitar sig blint på vetenskapen och hans härligt försigkomna 11-åriga dotter Bella som älskar sin mormor och är nyfiken och läraktig.🩸Det är het sommar med en värmebölja som vägrar ge med sig. Naturen protesterar, fiskar dör och insekter visar sig i onaturlig mängd. Människor i alla åldrar insjuknar och börjar krampa, med epileptiska anfall och några med dödlig utgång. En epidemi verkar vara på gång. Men vad orsakas den av? Är det naturen som ligger bakom eller människan? Går den att stoppa och i så fall hur?Den persiska reportern Najma på p4 Gotland börjar gräva i det hela och snart sprider sig rädslan och fruktan bland invånarna.🩸Boken är uppdelad i tio dagar, vilket ger ett bra driv men bitvis känns lite orealistiskt utifrån tid och händelser. Kapitlen återberättas från olika perspektiv och personer – vilket är snillrikt, snårigt, trovärdigt och skickligt sammanflätat. Bokens alla människor gör mig nyfiken och bildar ett universum jag gärna återkommer till. Jag älskar Walla men önskar att hon tar ännu mera plats och vågar vara ännu mera härligt färgstark och kontroversiell framöver.🩸Blodmål är den första delen i en planerad serie. Den väcker tankar om naturfenomen och mänskligt beteende och skulle kunna bli en utmärkt tv-serie. Ljudboken är inläst av Jonas Malmsjö Boken är utgiven av @lindochco

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *