Instagram Inlägg

Stranden av Anna Breitholtz Monsén är en fängslande och välskriven debut som är så mycket mer än en traditionell deckare. En perfekt sommarläsning som bl a blandar spännande Cold-case med 80-tals nostalgi och om att söka efter sig själv och sin plats i livet. Stranden är den första delen i en tänkt trilogi om Lina Lantz. Missa inte!.Den fd polisen och livvakten Lina Lantz lämnar Oslo och beger sig till Skåne och sin barndomsstad där hon ärvt ett hus och kattpensionat av en älskad släkting. I den fingerade småstaden bor även hennes egensinnige morfar, 92 år. Plötsligt hittas en död man på stranden och Lina dras in i utredningen. Spåren leder till en tragisk händelse sommaren 1988 då en 16-årig pojke försvann. Kvar på stranden fanns bara hans blodiga kläder.Vi får följa två parallella historier från 80-talet och i nutid. Det blir en nostalgitripp som har både spänning, svärta, djup och värme..Boken har härlig sommarkänsla och en genomtänkt lite udda handling som sticker ut bland andra deckare. Jag gillar särskilt den varma uppfriskande jargongen mellan den särbegåvade Lina och hennes personlige morfar, som jag hoppas överlever hela den tänkta serien. Vi möter även polisen Madde som bidrar med skön energi och de är alla härliga och intressanta karaktärer som jag gärna återser. Boken slutar med en dramatisk cliffhanger som gör att jag redan nu vi läsa fortsättningen.Boken är utgiven av @bokfabriken .#stranden #annabreitholtzmonsén #bokfabriken #deckardebut #sommarläsning #semesterläsning #deckare

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *