Instagram Inlägg

Varför ligger mormors underbyxor i kylskåpet? av Monica Wallenius och Daniel Jacobsson är en händelserik bilderbok för yngre barn som handlar om en mormor som får Alzheimers. Om när det trygga plötsligt förändras till något otryggt..Saga och mormor är bästa vänner. Varje onsdag hämtar mormor Saga på förskolan, men snart märker Saga att mormor är annorlunda och börjar glömma saker. Konstiga grejer händer och Saga blir rädd, hon känner inte längre igen sin mormor. Varför är inte mormor som förr?.Jag har högläst boken för barn mellan 4-8 år. Det är en varm, kärleksfull och empatisk vardagsberättelse som på ett enkelt sätt lyfter svåra och jobbiga saker. Handlingen ger igenkänning från vardagen och känns både tokig och läskig samt väcker en del frågor och funderingar hos barnen. Varför ser inte Sagas mamma alla konstiga saker? Och varför berättar inte Saga för sin mamma om röken från kastrullen?.Illustrationerna är färgstarka men ganska sparsamma med detaljer. Boken har ganska mycket text och saknar bilder på några sidor, vilket gjorde att en del barn tappade fokus och intresse. Boken är rekommenderad från 3 – 6 år, men jag tror att innehållet passar mer 5-8 åringar som har egen erfarenhet eller vill fördjupa och samtala om handlingen.Boken har ett fåtal dialoger vilket gör den lite anonym men det är ett fint barnperspektiv som lyfter barnets intressen på ett bra sätt. En viktig, trovärdig och välskriven bilderbok..Boken är utgiven av @dittbokforlag.se .#varförliggermormorsunderbyxorikylskåpet #monicawallenius #danieljacobsson #dittbokförlag #demens #alzheimers #bilderbokstips #barnbokstips #högläsningsbok

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *