Instagram Inlägg

Som i ett vykort av Sofia Rutbäck Eriksson är en härlig debutroman med både humor, allvar, kärlek och stark vänskap. Rekommenderas varmt!🛠Ida lämnar Stockholm och återvänder till den lilla hembyn utanför Luleå för att titta till sin far. Hemmet har förfallit, pappan är olik sig och verkar trött, glömsk och håglös. Turisterna har glesnat och väljer hellre tomtelandet i tornedalska Santajärvi än den historiska lilla Kyrkbyn. Ida vill hjälpa både sin far och sin hemort, men är det värt den framgångsrika karriären i Stockholm och på vems sida står egentligen den charmige entreprenören Emil?🛠Vi får möta pittoreska miljöer, färgstarka och handlingskraftiga personligheter och kamp i både med- och motgångar.Språket är mustigt, varmt och uppriktigt med ett bra driv. Jag gillar miljöerna, karaktärerna och de starka vänskapsrelationerna och samspelet mellan far och dotter som väcker allehanda känslor. Kampen mot myndigheterna, viljan att göra gott och känslan av hopp och förtvivlan är både trovärdig, igenkännande och stark läsning.Även om relationen mellan Emil och Ida är förutsägbar så finns det annat som överraskar och berör på djupet.🛠Boken hade kunnat kortats några sidor men människorna blir verkligen levande vänner som jag gärna återser snart igen.Författaren har tidigare bl a gett ut barnboken Änglabrorsan och är nu aktuell med mysdeckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå..Boken är utgiven av @lbforlag .#somiettvykort #sofiarutbäckeriksson #lbförlag #feelgood #feelgoodläsning #debutroman #demens

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *