Instagram Inlägg

Missa inte Skadedjuret av Sofia Rustan som är en mycket välskriven deckardebut och den första boken i en planerad serie som heter Morden i Sundsvall. Bra driv, tät genomtänkt handling och en bladvändare de lux!.Det är värmebölja i Sverige och norska turister möts av en makaber syn på den lilla klippan vid Draghällans fyr, ett illa tilltygat människolik som flutit iland. Kriminalinspektör Amanda Junisson och kollegan Claes Johansson sköter utredningen medan offrets dotter flyr för sitt liv. Mördaren har sett henne och hon tvingas hålla sig gömd. Men ett nytt offer står på tur, frågan är vem som hittar vem först?.Vi får ta del av en katt-och-råtta-lek i högt tempo. Mustiga miljöer, ett persongalleri med mångbottnade karaktärer och en aktuell spännande story som utspelas på intressanta platser som jag har alldeles inpå knuten, men frågan är om promenaden längs Svartvikskajen någonsin kommer att vara som förut.(swipa för fler bilder🏽).Men det är lite som skaver. Jag får ingen riktig sympati för huvudkaraktären Amanda. Jag förstår hennes utmaningar, men hon har alltför stor integritet för att väcka mina djupaste känslor. Kollegan Claes är en ganska otydlig karaktär, som jag hoppas vi får lära känna mera framöver. Och jag får inget tydligt grepp om deras relation som är ömsom si och ömsom så. Jag hoppas kollegor inom polisen har en mer seriös och empatisk attityd, även om jag gillar jargonger, practical jokes och munhuggning, så svajar det lite för mycket här.Och så Patrik, som jag tycker är ganska osympatisk, för även om man har ett bagage och vacklande självkänsla så NEJ ställ ner foten och tag plats Amanda!.Men jag rekommenderar boken varmt för det är en genomtänkt och otroligt spännande handling. En riktigt bra debutroman som är omöjlig att lägga ifrån sig. Rustan en utmärkt ambassadör för vårt vackra kustområde kring Sundsvall och jag ser mycket fram emot kommande böcker i serien.Boken är utgiven av @bokforlagetpolaris .#skadedjuret #sofiarustan #mordenisundsvall #deckardebut #debutroman #semestertips#spänning

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *