Instagram

Instagram Inlägg

Både jag och mitt 8-åriga barnbarn tyckte lika mycket om denna känslosamma och vackra bilderbok.🥰Katten som inte hade något namn har en kort slagkraftig och emotionell text av Fumiko Takeshita (översättning: Mariko Takahashi) och fantastiska illustrationer av Naoko Machida. Kombinationen var drabbande och tog oss med storm och gick direkt till hjärtat. En berörande text med ett innehåll som väcker många känslor och mycket att samtala vidare om.🐈 I jag-form får vi följa en hemlös katt som vandrar omkring på gatorna i Tokyo. Katten har aldrig fått något eget namn, men gatorna kryllar av olika katter med egennamn som bekräftar deras personlighet. En dag möter katten en flicka och då inser den vad den egentligen hela tiden saknat och längtat efter.🐈Det är en ren njutning att ta del av dessa ljuvliga illustrationer! (Swipa för bilder🏽)Men oavsett ålder och om du gillar katter eller ej – vill vi varmt rekommendera denna bok. Den säger mycket om behovet av bekräftelse, bli sedd och vikten av en identitet.Mitt barnbarn (som har katter i sin närhet) gav boken toppbetyg – och jag (som inte har egen katt) kan bara hålla med.Och nu är vi så sugna att läsa mer av författare och illustratör.Rekommenderas varmt!Boken är utgiven av @bokforlaget_tranan .#kattensomintehadenågotnamn #fumikotakeshita #naokomachida#bokförlagettranan #bilderbokstips #bilderbokskonst#barnbok #bilderbok

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *