Instagram

Instagram Inlägg

Aktuell, viktig, spännande, inspirerande och underhållande bok om badvett, ja så vill jag beskriva boken Lukas och Lotta lär sig badvett – Utflykten till stranden av Cornelia Kindmo och Katarina Vintrafors.”Vattensäkerhet handlar om vad du behöver kunna för att bada, åka båt och vara på isen så säkert som möjligt, vi kallar det för bad-, båt- och isvett. Okunskap är farligt, inte vatten. Kunskap räddar liv!”Så inleds boken som är ett samarbete med Svenska Livräddningssällskapet.Lukas och kompisen Lotta har gått ett helt år i simskola, men nu är det sommarlov och de ska de till stranden för att bada i havet. Lottas mamma är med och så matsäcken förstås. Och det blir en händelserik dag.Handlingen ger stor igenkänning för både stora och små och är såväl underhållande som informativ. Den charmiga livbojen ger återkommande korta faktatexter ”Bojen berättar” som förklarar viktiga punkter kring Badvett. I slutet finns sex diskussionsfrågorna, kopplade till innehållet.Boken har ganska mycket text, som skulle kunna kortas något för att fånga ännu fler yngre läsare. Illustrationerna är härligt färgstarka och bjuder på detaljer och kompletterar texten bra.Det här är en omtyckt bok hos de äldre förskolebarnen. Jag hoppas vi får återse Lukas och Lotta i fler böcker kring temat vattensäkerhet – Den gav mersmak!Boken är utgiven av www.boksmart.sePå samma tema vill jag även rekommendera tv-programmet ”Badsmart” på urplay.se .#lukasochlottalärsigbadvett #lukasochlottalärsigbadvettutflyktentillstranden #corneliakindmo #katarinavintrafors #badvett #sommarlovsläsning #bilderbokstips

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.