Instagram

Instagram Inlägg

– Wow, vilken enastående relationsroman detta är!! Dina färger var blå av Marcus Jarl är en drabbande och stark läsning, en bok som berörde mig på på djupet och som jag aldrig kommer att glömma.Här får vi ta del av dilemman och ämnen som väcker känslor, frågor och val som rör om i det innersta och innehåll som sätter stora avtryck. Det är en perfekt bokcirkelbok! Jag säger bara – läs!Lina jobbar som sjuksköterska på neonatalavdelningen som präglas av dramatiska förlossningar, långa pass och oroliga föräldrar. Lina drömmer om att bli förälder, men Samuel, hennes man har hela tiden varit tydlig att han inte vill ha några barn. I garderoben förvarar Lina en hemlig skokartong med minnen från tiden hon delade med sin första och största himlastormande kärlek, Ted. Men Ted försvann utan någon förklaring och Lina tvingades glömma och gå vidare. Men så 20 år senare dyker Ted plötsligt upp igen. Han är döende och har tre månader kvar att leva och han vill att Lina ska finnas vid hans sida den sista tiden.Hur skulle du agera? Vilka val skulle du göra? Kan man neka någon den sista önskan?Jag älskar handlingen om vardagen som präglas av livets början, livets mitt och livets slutskede. Språket är närvarande och vackert och mejslar skickligt fram det svåra och sköra som finns djupt där inom oss. ”Det kan vara svårt att vara både klippa och hav på samma gång” beskriver krav på stabilitet och frihet.Här varvas hemligheter med smärta, längtan och stora frågor om livets svåra val. Uppgörelser och avslut men inga pekpinnar, inget rätt och fel – och det är fint. Vi får också ta del av en far och dotter relation som inte är helt okomplicerad.Under läsningen kom jag att tänka på två personliga favoriter: Love Story av Erich Segal och Livet efter dig av Joyo Moyes.Marcus Jarl debuterade med Tusen bitar som nominerades till Årets bok på QX-galan 2019..Boken är utgiven av @norstedts_forlag .#dinafärgervarblå #marcusjarl #relationsroman #norstedts

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *